През нощта на 13-ти декември в с. Панчарево на територията на охраняван от СОТ 161 обект се появява дезориентиран мъж, вероятно с деменция. Нашият охранител го прибира на топло и му дава чай и храна. Мъжът в началото не е бил контактен, но по-късно обяснил, че живее в кв. Лагера, София и не знае как се е озовал в с. Панчарево. Уведомена е полиция и техен екип поема случая.

Не знаем много неща за себе си. Имаме предварително изградена представа и предполагаме как бихме постъпили в определена ситуация, но истината е, че докато не попаднем в такава няма как да знаем. Когато дойде нашия ред да се справим с предизвикателство, при което от реакцията ни зависят други хора, се изправяме пред истината и научаваме нещо ново за себе си. След това живеем с мисълта за изборите, които сме направили. Предварително можем само да се надяваме, че когато този момент дойде ще постъпим правилно.
Радваме се, че между нас в СОТ 161, а и в обществото ни има хора като нашия колега. Урока, който ни дават има потенциал да промени нас самите и да ни тласне към решения носещи онази промяната към по-добро, която всички търсим през целия си живот.

Pin It on Pinterest

Share This