След получен алармен сигнал от офис в София, ж.к. Лозенец, патрул на СОТ 161 пристига на адреса за една минута и 54 секунди. На тротоара екипът намира прострелян в бедрото млад мъж. Кръвта му изтичала на пулсации – сигурен знак, че е засегната артерия.

Нашите служители Цветомир Иванов и Венелин Иванов правят безуспешен опит да спрат кръвотечението, използвайки шал, затова срязват крачола и стягат крака над раната с колана на Венелин. Междувременно момчето припада. До него е имало друг младеж (вероятно приятел), парализиран от преживяното.

Според лекаря на повиканата от колегите линейка пострадалият е щял да почине без бързата реакция и адекватна помощ, оказана от нашите служители, тъй като при такава рана човек умира за няколко минути.

От разследването по случая става ясно, че до инцидента се стига след възникнал непосредствено преди това спор на висок глас между младежите.

Живущ в близката кооперация им направил забележка, но в отговор получил псувни. Афектиран, мъжът излязъл пред блока, въоръжен с пистолет и прострелял едно от момчетата. След като преминал през бедрото куршумът се спрял във витрината на охраняван от СОТ 161 обект, като така предизвикал алармата и произтеклите от нея незабавна реакция и животоспасяващи действия на Цветомир Иванов и Венелин Иванов.

Екип на полицията поема случая и скоро след това открива и задържа извършителя.

Нашите колеги ще бъдат наградени за действията си.

Pin It on Pinterest

Share This