Здравейте,

Искам да изкажа специалните си благодарности към екипа за спешна медицинска помощ на СОТ 161 и по-точно на д-р Мария Кирилова, парамедик Цветан Неделчев и шофьор Ивайло Танков.
Вчера, 6 ноември, баща ми прави белодробна недостатъчност, вследствие на което получава отоци в главата, задушаване, липса на кислород и започва да посинява.

Като всеки нормален човек, който си плаща данъците към държавата, естествено, звъня на 112. Оттам трябваше да обяснявам в продължение на 15 минути какво му е, защо му е и да поставя точна диагноза, като накрая въпросната диспечерка ме пита защо се обаждам на тях, а не го заведа при личната лекарка?!

В този момент на безизходица се сещам, че като клиент на СОТ 161 имам право на спешна медицинска помощ. Веднага звъннах и служителите бяха повече от любезни, като докато говорех с тях по телефона за адреса и състоянието на баща ми, те ме информираха, че линейката вече пътува към нас.

Прехвърлиха разговора към д-р Кирилова, която беше в екипа, да є обясня за състоянието на баща ми, докато дойдат на място. А те дойдоха за 10 минути! С напълно оборудвана линейка! Веднага му биха урбазон, сложиха му кислородна маска, направиха му електрокардиограма и какво ли още не, за да могат поне малко да го стабилизират и да го откарат в спешното отделение на „Токуда“.

За първи път в България виждам подобно отношение към пациент от страна на медицински екип и оборудвана с всичко необходимо линейка! Това досега съм го виждала само по филмите! Сърдечно благодаря на СОТ 161 за възможността, която предлагат със своята спешна медицинска помощ, да спасяват човешки животи!

С уважение и благодарност,
Мила Георгиева

Pin It on Pinterest

Share This