Иван Салгадо Лопез

 Впечатлен съм от професионализма на охраната

Иван Салгадо Лопез е 25-годишен испански шахматист, гросмайстор, шампион на своята страна за мъже. Признат е за един от най-та­лантливите млади шахматисти в света, като заема място в топ 10 в света за младежи до 20 години. Впечатлен от обаянието на световния шампион Веселин Топалов, с когото в Испания има възможност да се среща, и от високата класа на българския шахмат, преди 4 години Иван решава да следва в Националната спорт­на академия „В. Левски“ специалност „Шахмат“.

У нас Иван Салгадо сравнително бързо на­учава български и това заедно с високата му квалификация като шахматист му помага да бъде отличен студент. България го пленява с природата си, той завързва много приятелства, а наскоро дойде и решението му да сключи брак с българска девойка. Сега те живеят за­едно в новопостроен блок в столичния квартал „Кръстова вада“. Ето разказът му специално за СОТ ИНФО:

Като живеещ в нов блок приятели ме по­съветваха да поставя сигнално-охранителна техника в апартамента си. Направих много подробно проучване на тази дейност в Бъл­гария и се спрях на най-голямата фирма, за която получих и много добри отзиви от по­знати, които вече ползват нейните услуги – СОТ 161. Блокът ни е нов, хората, живеещи в него, не се познаваме и няколко пъти в моя апартамент бяха направени опити за про­никване. Не мога да опиша задоволството си, че униформени охранители с автомобил пристигат незабавно, за мен светкавично, и нито веднъж не са дали възможност на крад­ците да преодолеят дори вратата. Говорил съм и със съседи от квартала, явно крадците и тях са опитвали да оберат, но там, къде­то охранява СОТ 161, те неизменно удрят на камък…

Сега, когато станем семейство и естест­вено ще искаме да имаме деца, съм решил да се възползвам и от още една услуга на СОТ 161 – неотложната медицинска помощ. Убеден съм, че ако ни се наложи, отново ще съм впечатлен от професионализма на тази фирма.

Николай ТОДОРОВ

© СОТ ЕООД. Всички права запазени.
Bratovanov