На 27 май в 01:15:57 часа човек от персонала на кафе в центъра на София натиска паник бутон. Причината е мъж, който стой пред обекта и крещи.
 Автопатрул на СОТ 161 се отзовава на сигнала за една минута и 17 секунди.
Оказва се, че нарушителят е пиян и вероятно с психично заболяване. Екип на полицията поема случая.

В късния следобед на 26 май мъж спира с такси пред бензиностанция в Бургас. След като влиза в обекта грабва пакет бисквити и побягва връщайки се в таксито. Служител от персонала натиска паник бутон.
Автопатрул на СОТ 161 реагира за три минути и 16 секунди.

Вечерта на 26 май мъж празнува рождения си ден в столичен ресторант заедно с роднини и приятели. Когато в края на тържеството получава сметката рожденика се заключва в тоалетната на заведението и отказва да излезе. Това е причината от персонала да натиснат паник бутон.
Наш мобилен екип се отзовава за три минути и 39 секунди.
От обекта уведомяват и полиция. Техен патрул поема случая.

Късно вечерта на 25-ти май наш служител охраняващ хипермаркет в ж. к. Бъкстон, София, забелязва момче и момиче, които крият стоки с намерение да ги откраднат. Скоро след това двойката прави опит да излезе от магазина без да заплати продуктите. Повикан е автопатрул на СОТ 161, за да окаже съдействие.
Мобилният екип пристига на адреса за три минути и 30 секунди.
Младежите са задържани. Повикана е полиция, която поема случая.

Клиент на магазин за алкохол и цигари притеснява продавачката. Жената натиска паник бутон, за да получи помощ.
Наш мобилен екип се отзовава за две минути и 42 секунди.
Мъжът е изведен от охраняваната територия.

В столичен магазин мъж краде портмонето на клиентка. Служител на СОТ 161, охраняващ обекта успява да задържи крадеца. Повикана е полиция, а портфейлът е върнат. Случаят е от ранния следобед на 25-ти май.

Мъж влиза в магазин на адрес ж. к. Младост 3, София и отказва да се съобрази с правилото за носене на маска в обекта. След като е помолен да спази с разпоредбата, клиентът започва да псува персонала. Притеснен служител натиска паник бутон.
Автопатрул на СОТ 161 се отзовава на сигнaла за две минути и 26 секунди.
Лицето е изведено от охраняваната територия.

На 25-ти май наш служител охраняващ хипермаркет в  ж. к. Люлин 8, София, забелязва мъж, който краде алкохол и други стоки. Повикан е автопатрул, за да окаже съдействие.
Мобилният екип на СОТ 161 пристига за 54 секунди.
Лицето е задържано след касовата зона. Предадено е на полицията.

В 05:01:36 часа на 25-ти май е получен алармен сигнал от заведение за бързо хранене в столицата. Автопатрул на СОТ 161 реагира за една минута и 17 секунди.
На място екипът установява, че входната врата е отворена със сила и в обекта е влизано. Повикан е отговорник, който оглежда заведението. Оказва се, че крадецът или крадците са взели празно касово чекмедже и са избягали. Бързата реакция на патрула е предотвратила кражбата на друго имущество.

Малко след полунощ на 24-ти май получаваме телефонно обаждане от персонала на магазин в ж. к. Сухата река, София, с молба наш екип да посети обекта, тъй като имат проблем.
Автопатрул на СОТ 161 се отзовава за две минути и 25 секунди.
В магазина е задържана жена с открадната стока. Оказва се, че отвън я чака такси, а шофьорът е вероятен съучастник. Полицията поема случая.

Наш служител охраняващ хипермаркет в ж. к. Банишора, София, залавя крадец и натиска паник бутон, за да получи съдействие.
Мобилен екип на СОТ 161 пристига на място за една минута и 57 секунди.
Крадецът е предаден на полицията. Случаят е от 23-ти май.

Рано сутринта на същия ден май мъж зарежда 200 литра дизелово гориво със служебен чип на бензиностанция в гр. Долни Дъбник, но се оказва, че няма право да използва чипа и не казва от къде го е взел. Служител натиска паник бутон.
Автопатрул на СОТ 161 пристига на място за една минута и 16 секунди.
Екип на полицията поема случая. Срещу лицето е заведена жалба.

В 02:21:32 часа на 23-ти май е получен алармен сигнал от аптека в ж. к. Връбница 2, София.
Наш мобилен екип реагира за две минути и 21 секунди.
При извършения външен оглед патрулът констатира, че секретните патрони на входната врата са разбити. Няма проникване в обекта. Свидетел е видял двама мъже със сак, които се отдалечават. Бързата реакция на нашия автопатрул е принудила извършителите да избягат.

На 22 май в 05:14:01 часа е получен алармен сигнал от офис и склад в центъра на София.
Автопатрул на СОТ 161 реагира за две минути и 52 секунди.
На място екипът установява, че входната врата е отворена. Уведомен е отговорник за обекта. При извършения вътрешен оглед липси не са установени.

На 21 май в 09:59:23 часа е получен алармен сигнал от хотел в Слънчев бряг.
Наш мобилен екип пристига на адреса за три минути и 57 секунди.
Заловено е лице изкъртило врата на една от терасите. В крадеца е бил инструментът, с който е извършен взлома. Задържаното лице е отведено от полицията.

Pin It on Pinterest

Share This