Рано сутринта на 14-ти април мъж застава пред витрината на магазин за хранителни стоки в София и започва да блъска по нея. Притеснен служител от персонала натиска паник бутон, за да получат съдействие.
Автопатрул на СОТ 161 пристига на място за една минута и 49 секунди.
След като забелязва приближаването на екипа мъжът се отдалечава от обекта.

 Късно вечерта на 13-ти април мъж обикаля около колонките на бензиностанция в кв. Манастирски ливади, София. Не е пристигнал с автомобил. Отказва да се отдалечи, след като е помолен от персонала и ляга в затревена площ на територията на обекта. Поведението му е странно и това притеснява служителите. Един от тях натиска паник бутон.
На сигнала автопатрул на СОТ 161 реагира за една минута и 40 секунди.
Оказва се, че мъжът е чужденец. Повикан е полицейски екип, който поема случая. Скоро след това нашият патрул е изтеглен.

 Техническата система за охрана, изградена около външния склад на столичен хипермаркет, изпраща алармен сигнал. Обектът се намира в ж.к. Овча купел 1. Според предварителната информация мъж е преодолял загражденията и краде стоки от склада.
Наш мобилен екип пристига на място за две минути и 15 секунди.
Крадецът е задържан и предаден на полицията. Случаят е от тъмните часове на 13-ти април.

 Междувременно англоговорящ клиент на хипермаркет в ж. к. Младост 4, София, отказва да си постави маска, дори след като от магазина му предлагат такава. Въпреки това агресивно настоява да бъде пуснат. Служител натиска паник бутон.
Автопатрул на СОТ 161 се отзовава на сигнала за три минути и 15 секунди.
След пристигането на нашия екип мъжът си купува маска, поставя си я и е допуснат да пазарува.

 Няколко часа по-рано е получен сигнал от натиснат паник бутон. Бутонът е поставен в спешното отделение на поликлиника в Благоевград.
Автопатрул на СОТ 161 се отзовава за една минута и 57 секунди.
На място установява, че пиян мъж крещи и заплашва медиците. Мъжът е успокоен от нашия екип. Повикана е полиция, която поема случая.

 Наша служителка, охраняваща хипермаркет в столицата, забелязва, че клиент прави опит да открадне алкохол. Колежката натиска паник бутон, за да получи съдействие.
Мобилен екип на СОТ 161 пристига на място за три минути и шест секунди.
След като усеща, че е забелязан, крадецът прави опит да избяга, но е задържан със съдействието на патрула. След това е предаден на полицията.

 Клиент на бензиностанция в Пловдив пуши цигара до колонката за газ. Притеснен служител натиска паник бутон.
Автопатрул на СОТ 161 се отзовава за две минути и 44 секунди.
Нашият екип извежда нарушителя от охраняваната територия.

 Служител от персонала на заведение за бързо хранене в ж. к. Надежда 4, София, обслужва вежливо двойка. Мъжът решил, че служителят флиртува със съпругата му и започнал да отправя обиди и да се държи агресивно. На сигнала от натиснатия паник бутон наш мобилен екип реагира за две минути и девет секунди.
Двойката е изпратена извън територията на обекта.

 На 12-ти април в 04:07:10 часа е получен алармен сигнал от апартамент в ж. к. Люлин 10, София.
Наш мобилен екип пристига на място за две минути и 58 секунди.
При извършения оглед е установено, че един от прозорците е отворен със сила. В апартамента не е ровено и не липсва имущество. Бързата реакция на нашия патрул е принудила извършителите на взлома да избягат. Съсед е забелязал двама души, които бягайки се отдалечават от блока.

 Клиент на хипермаркет в ж. к. Иван Вазов, София, прави опит да открадне стока и да избяга с нея. Служители забелязват опита и натискат паник бутон. Пристигайки на място нашият автопатрул задържа крадеца и установява, че притежава газов пистолет. Лицето е предадено на полицията.

 Клиент на магазин за хранителни стоки в кв. Бояна, София, започва да буйства и налита на бой на персонала, защото има проблем при плащане с кеш терминала.
На сигнала от натиснатия паник бутон автопатрул на СОТ 161 се отзовава за една минута и една секунда. Извикан е екип на полицията, който поема случая.

Pin It on Pinterest

Share This