След като беше въведено извънредно положение ви информирахме, че продължаваме да изпълняваме ангажиментите по договорите си качествено и в срок.

Днес накратко ви разказваме за няколко от сигналите, на които сме реагирали през последното денонощие.

Някои от тях звучат куриозно, други изглеждат като рутинна част от статистиката, не по-различна от тази преди обявяване на пандемията.

Характерно за ситуацията в момента е, че винаги се намират хора, които правят опити да нарушат въведените в общ интерес правила. Такива са например спазването на дистанция и необходимостта търпеливо да изчакваме реда си пред аптеката или магазина за хранителни стоки.

Подбрахме няколко случая от оперативната справка за цялата страна, при които наши екипи са се отзовали на спомощ след получен сигнал от натиснат паник бутон.

Ето ги и тях:

Агресивен клиент не желае да изчака реда си пред хипермаркет в ж.к. Дианабад, София. От персонала натискат паник бутон, на сигнала от който наш мобилен екип се отзовава за две минути и 38 секунди. След като вижда патрула, лицето напуска обекта.

Наш служител, представител на дирекция Физическа охрана, задържа крадец след касовата зона на столичен хипермаркет. За съдействие е повикан и мобилен екип на СОТ 161, който се отзовава за 59 секунди. Крадецът е предаден на полицията.

Клиент на аптека в ж.к. Зона Б-18, София, се държи грубо и притеснява останалите клиенти и персонала. Повикан е автопатрул на СОТ 161, който извежда лицето от аптеката.
Екипът е пристигнал на място за три минути и 18 секунди.

Човек отказва да изчака реда си на опашка пред аптека в София и притеснява другите клиенти и персонала. Служител натиска паник бутон, за да получат съдействие от наш мобилен екип. Пристигайки на място, патрулът извежда мъжа от охраняваната територия. Проблемът е решен.

На 23 март в 11:54:12 часа получаваме сигнал за натиснат паник бутон от супермаркет в ж.к. Банишора, София. В магазина е задържан крадец.
Автопатрул на СОТ 161 отива на място за една минута и 13 секунди.
Повикана е полиция, която поема случая.

След като влиза във варненска аптека мъж започва да се държи грубо и да настоява да му дадат лекарства без рецепта. Когато забелязва, че от персонала натискат паник бутон, си тръгва. Нашият екип пристига на място за три минути и 21 секунди.

Минавайки покрай магазин за алкохол и цигари в центъра на София, мъж забелязва, че вътре има човек и започва да блъска по вратата. Информиран е, че магазинът не работи, но въпреки това човекът продължава да блъска и прави опити да влезе. Служителят натиска паник бутон.
На сигнала автопатрул на СОТ 161 се отзовава за една минута и 37 секунди.
Лицето е изпратено да си ходи.

Психически неуравновесен човек притеснява персонала на магазин за хранителни стоки в гр. Съединение. Тръгва си след като вижда, че служител натиска паник бутон.
Мобилният екип е реагирал за две минути и 44 секунди.

В магазин на територията на гр. Добрич влиза гол мъж и прави опит да открадне кутия със сладолед. Служител натиска паник бутон.
На сигнала автопатрул на СОТ 161 се отзовава за една минута и 31 секунди.
Мъжът се е опитал да избяга, но е задържан от екипа. При задържането е оказал съпротива. Повикани са полиция и линейка. Медицински екип отвежда мъжа.

Pin It on Pinterest

Share This